Peperonata
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój paprykę na pół i obierz.kładziemy na blasze do pieczenia.wkładamy do piekarnika i pieczemy 220 & 039; stopni 15-20min.
Krok 2:
Papryka jest gotowa, gdy jest gorąca, należy ją obrać
Krok 3:
Solim. Pozostaw na 5 minut do soli
Krok 4:
Dodaj kapary achugi (sardele, kapary) i oliwki - wymieszaj, a następnie zalej oliwą z oliwek. Jeśli włożysz do lodówki przynajmniej na godzinę, będzie jeszcze smaczniej !!! Buon appetito!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól jodowana - 0 kcal/100g