Peperonata

to neapolitańskie danie rozjaśni Twój stół. Gotowanie jest łatwe i szybkie. Tak przygotowuje się peperonatę w Neapolu
Oksana isellaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 4 g
tłuszcze 50 % 9 g
węglowodany 28 % 5 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój paprykę na pół i obierz.kładziemy na blasze do pieczenia.wkładamy do piekarnika i pieczemy 220 & 039; stopni 15-20min.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Papryka jest gotowa, gdy jest gorąca, należy ją obrać

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Solim. Pozostaw na 5 minut do soli

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj kapary achugi (sardele, kapary) i oliwki - wymieszaj, a następnie zalej oliwą z oliwek. Jeśli włożysz do lodówki przynajmniej na godzinę, będzie jeszcze smaczniej !!! Buon appetito!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól jodowana - 0   kcal/100g

Podobne przepisy