ciasto wyskakuje z ciasteczek
skład / składniki
14
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ciasteczka są mielone w dowolny dogodny sposób.
Krok 2:
Do pokruszonych ciasteczek dodaj cukier puder, ser twarogowy i stopione masło. Zagnieść jednorodne ciasto.
Krok 3:
Z powstałego ciasta tworzymy 12-14 kulek. Wysyłamy do lodówki, aż stwardnieje.
Krok 4:
W międzyczasie rozpuść mleczną czekoladę.
Krok 5:
Kładziemy kulki na patyczki do ciastek. Wskazane jest wstępne zanurzenie końcówki patyczka w roztopionej czekoladzie. I ponownie wkładamy kulki na patyki do lodówki, aż czekolada stwardnieje.
Krok 6:
Następnie zanurzamy całe ciasto w roztopionej czekoladzie i posypujemy posypką cukierniczą lub płatkami kokosowymi. Pozwól czekoladzie stwardnieć. To wszystko, nasze słodkie czekoladowe ciasteczka z ciasteczkami są gotowe. Pozostaje tylko zaparzyć herbatę!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g
- Posypka cukiernicza - 395 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Kruche ciasteczka - 716 kcal/100g