skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początek wymieszaj mąkę migdałową z cukrem pudrem. Mąka powinna być sucha.
Krok 2:
Następnie bierzemy stare białka (staliśmy w lodówce 3 dni) w temperaturze pokojowej i ubijamy na miękkie szczyty, następnie stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na sztywne szczyty (ubijałam 10 minut), dodajemy kakao w proszku.
Krok 3:
Przesiać mieszaninę mąki przez sito do ubitych białek.
Krok 4:
Delikatnie wymieszaj mieszankę mąki z ubitym białkiem łopatką.
Krok 5:
Za pomocą torby cukierniczej sadzimy ciasteczka o średnicy 2-3 cm i kilkakrotnie uderzamy blachą do pieczenia o stół, aby wydostać się nadmiar pęcherzyków. Odstawiamy w temperaturze pokojowej na godzinę.
Krok 6:
Podczas gdy ciasteczka są zaparzane, przygotowujemy krem, w kąpieli wodnej. Wymieszaj czekoladę ze śmietaną, aż zgęstnieje i włóż do lodówki.
Krok 7:
W nagrzanym piekarniku do 150 stopni Celsjusza pieczemy przez 15 minut.
Krok 8:
Następnie wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia, około godziny. Za pomocą kremu łączymy dwie połówki makaronika. Dziękuję za przeczytanie i obejrzenie mojego przepisu. Do widzenia wszystkim i miłej herbaty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Mąka migdałowa - 560 kcal/100g