Nadziewane czapki z pieczarek

pyszne, szybkie i łatwe. Wykonane z miłością! Gotowałem po raz pierwszy, ale okazało się, że wszystko nie jest takie trudne, bardzo szybko i wygląd grzybów przynajmniej na świątecznym stole)))
KettyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 8 g
tłuszcze 66 % 19 g
węglowodany 7 % 2 g
196 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Moje grzyby,pomidor i warzywa.Gotujemy jajka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz i posiekaj cebulę, czosnek

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój pomidora w kostkę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Uwalniamy czapki grzybów z nóg (łatwo się odkręcają, resztę w kapeluszu można wybrać ostrożnie łyżeczką)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nogi są również drobno pokrojone w kostkę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podsmaż cebulę, czosnek, udka pieczarek i pomidora przez 10 minut

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ugotowane jajka zetrzyj na drobnej tarce

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Układa jajka i składniki smażone na patelni w pojemniku.Wymieszaj i dodaj sól, przyprawy i majonez

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Napełniamy Czapki i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180° na 20 minut

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zetrzyj ser i posyp czapkami; ponownie wyślij nasze danie do piekarnika na 5-10 minut, aby ser się rozprowadził

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Udekoruj gotowe czapki zielenią i podawaj na gorąco

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal / 100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal / 100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy