bułki z bakłażanem z pomidorami i orzechami włoskimi

idealna letnia i nie tylko przekąska! Kolorowe połączenie i smak! Bułki z bakłażana nie są wypełnione. I nadzienia serowe, przeciery warzywne i dipy. Tym razem połączenie w duchu Kaukazu to bkażan, pomidor i orzech włoski. Obfitość zieleni i aromat mgiełki tylko uzupełniają i ozdabiają to danie.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 3 g
tłuszcze 53 % 9 g
węglowodany 29 % 5 g
112 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki. Myjemy i suszymy warzywa. Obierz czosnek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój pomidory na równe plasterki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój bakłażana w zakładki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż warzywa na blasze do pieczenia. Możesz posmarować go odrobiną oleju lub wyłożyć pergamin.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Sól pomidory i bakłażan. W razie potrzeby pieprz. Bakłażany po obu stronach posmaruj olejem. Umieść blachę do pieczenia w temperaturze 200 stopni i 20 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Za pomocą blendera, maszynki do mięsa lub moździerza posiekaj orzechy czosnkiem. Możesz posolić i pieprzyć.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Lekko schłodzić warzywa.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż nadzienie z orzechów i czosnku na krawędzi języka.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Do nadzienia-plasterek pomidora.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    I zwiń. Paprykę można dodać do smaku na każdym etapie gotowania.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Udekoruj zielenią i podawaj.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Możesz pozwolić bułkom bakłażana zaparzyć się przed podaniem.

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy