skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki. Myjemy i suszymy warzywa. Obierz czosnek.
Krok 2:
Pokrój pomidory na równe plasterki.
Krok 3:
Pokrój bakłażana w zakładki.
Krok 4:
Rozłóż warzywa na blasze do pieczenia. Możesz posmarować go odrobiną oleju lub wyłożyć pergamin.
Krok 5:
Sól pomidory i bakłażan. W razie potrzeby pieprz. Bakłażany po obu stronach posmaruj olejem. Umieść blachę do pieczenia w temperaturze 200 stopni i 20 minut.
Krok 6:
Za pomocą blendera, maszynki do mięsa lub moździerza posiekaj orzechy czosnkiem. Możesz posolić i pieprzyć.
Krok 7:
Lekko schłodzić warzywa.
Krok 8:
Rozłóż nadzienie z orzechów i czosnku na krawędzi języka.
Krok 9:
Do nadzienia-plasterek pomidora.
Krok 10:
I zwiń. Paprykę można dodać do smaku na każdym etapie gotowania.
Krok 11:
Udekoruj zielenią i podawaj.
Krok 12:
Możesz pozwolić bułkom bakłażana zaparzyć się przed podaniem.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g