wołowina boczek suszone śliwki w garnku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój boczek w paski.
smaż boczek na patelni bez oleju. Gdy tłuszcz się rozpuści, połóż pokrojoną wołowinę na kawałki i smaż na złoty kolor przez około 5-7 minut.
pokrój ziemniaki w kostkę.
pokrój marchewki w półkola.
posiekaj cebulę w półpierścienie i usmaż razem z marchewką na oleju roślinnym.
włóż mięso z boczkiem do garnków. Sól, pieprz.
następnie ułóż suszone śliwki.
połóż ziemniaki na wierzchu garnka. Sól, pieprz.
połóż kawałek masła na ziemniakach.
ułóż smażoną cebulę z marchewką.
wlej trzy łyżki wody do doniczek.
ciasto francuskie pokroić w kwadraty.
przykryj garnki ciastem francuskim.
przykryj ciasto folią i umieść garnki w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na dwie godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g