skład / składniki
gotowanie krok po kroku
dla testu
włóż ciasteczka do torby, zabezpiecz krawędzie torby i zwiń je wałkiem do ciasta, aby uzyskać grubą kruszonkę.
& nbsp; wszystkie pozostałe składniki przełożyć do miski, ubić mikserem.
wlać pokruszone ciasteczka tutaj, zagnieść ciasto.
włóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszcz na dnie.
dla testu 2:
przesiej mąkę do miski, dodaj proszek do pieczenia i kakao. Wszystko wymieszać.
włóż wszystkie pozostałe składniki, ubij mikserem.
wlać ciasto na piaskową podstawę i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.
ochłodzić. Można go schłodzić w formie bez wyjmowania ciasta, ale można go wyjąć i schłodzić na ruszcie. Następnie Przywróć ciasto do formy.
do nadzienia
drobno posiekaj czekoladę.
umyte i wysuszone truskawki pokroić na małe kawałki, przykryć cukrem i wymieszać.
żelatynę zalać zimną przegotowaną wodą (5 łyżek) i odstawić na 15 minut do pęcznienia.
w tym czasie ubij śmietanę na stabilne szczyty.
włóż miskę żelatyny do rondla z gorącą wodą i podgrzewaj, ciągle mieszając, aż żelatyna się rozpuści (nie gotuj).
do miski z żelatyną dodaj 2 łyżki bitej śmietany, wymieszaj i szybko włóż całą masę do reszty śmietany. Wymieszać.
wlej truskawki i czekoladę do śmietany, wymieszaj.
ułóż powstałą masę na wierzchu ciasta, spłaszcz. Umieść formę z lodówką na 30-60 minut.
do nadzienia
żelatynę zalać zimną przegotowaną wodą (2,5 łyżki stołowej) i odstawić na 15 minut na pęcznienie.
rozpuść czekoladę w łaźni wodnej lub w kuchence mikrofalowej.
wymieszaj jogurt z cukrem pudrem.
włóż miskę żelatyny do rondla z gorącą wodą i podgrzewaj, ciągle mieszając, aż żelatyna się rozpuści (nie gotuj).
do miski z żelatyną dodaj 2 łyżki jogurtu, wymieszaj i szybko włóż całą masę do reszty jogurtu. Wymieszać.
wlać rozpuszczoną czekoladę, mieszać do uzyskania gładkości.
powstały krem ostrożnie wlej na kremową warstwę truskawkową, wygładź i wstaw do lodówki, aż całkowicie stwardnieje.
następnie ostrożnie przesuń nóż wzdłuż boków formy, przenieś ciasto na półmisek.
do dekoracji rozpuść białą czekoladę z olejem roślinnym i łyżką wlej ją na powierzchnię ciasta.
pokrój placek na kawałki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt pitny "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g