skład / składniki
gotowanie krok po kroku
1. Gotowanie okruchów (Crumble).
- zetrzyj parmezan na drobnej tarce.
& nbsp; - wymieszaj starty parmezan w misce, & nbsp; mąkę i & nbsp;masło na zimno, aż utworzy się miękisz. Włóż do zamrażarki do czasu użycia.
2. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie pierścienie. Ugotowałem ziemniaki w podwójnym bojlerze do połowy ugotowane (nie możesz tego zrobić, ale wydłuż czas gotowania).
3. Zmiel migdały na średnie okruchy.
4. Umyj pory, osusz, pokrój w pierścienie (biała część). Smaż trochę na oliwie z oliwek, wlej śmietanę, sól i pieprz do smaku, gotuj na wolnym ogniu przez dwie minuty.
5. W ceramice & nbsp;porcje ułożyć warstwami pierwszą warstwę ziemniaków, następnie por w sosie i kruszonkę migdałową. Powtórz ponownie: ziemniaki, cebulę z sosem i orzechy, przykryj ziemniakami, posyp kruszonką (kruszonką) na wierzchu.
6. Rozgrzej piekarnik W 200 ° C, a następnie zmniejsz do 185 ° C i piecz przez 25 minut na złoty kolor.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Por - 33 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g