Chude bułeczki drożdżowe Batbuta na patelni
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Batbuty to małe tortille, które można jeść zamiast chleba lub gotować z dowolnymi dodatkami.
zagnieść ciasto ze wszystkich składników, aż przestanie przyklejać się do rąk.
podziel ciasto na 2 części i zwiń każdą część w warstwę 4 mm.
Wytnij koła za pomocą szklanki o odpowiednim rozmiarze, około 5 cm.
kładziemy ciastka na powierzchni i pozwalamy im podejść przez 20 minut,przykrywając je folią.
po dopasowaniu zaczynamy piec na suchej patelni na średnim ogniu.
tortille zaczną się nadymać.
gdy jedna strona się zarumieni - odwróć ją na drugą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g