bezy migdałowo-Kokosowe

najdelikatniejsze bezy z nutami migdałów i kokosa! Smak. Symbioza moich ulubionych bezesowych smaków to migdałowy i kokosowy.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 8 g
tłuszcze 27 % 20 g
węglowodany 62 % 45 g
379 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
1. W beztłuszczowej misce ubij białka razem z solą na ostre szczyty. Stopniowo dodawaj cukier.
2. Dodaj migdały, zmielone na okruchy i płatki kokosowe.
3. Mieszaj ruchami od góry do dołu.
4. Włącz piekarnik na 150 gr. Na blasze wyłożonej pergaminem umieść bezę za pomocą torby cukierniczej.
5. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 100 i susz bezę przez 1,5 godziny.
6. Następnie udekoruj czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, posyp wiórkami kokosowymi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy