bezy migdałowo-Kokosowe
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. W beztłuszczowej misce ubij białka razem z solą na ostre szczyty. Stopniowo dodawaj cukier.
2. Dodaj migdały, zmielone na okruchy i płatki kokosowe.
3. Mieszaj ruchami od góry do dołu.
4. Włącz piekarnik na 150 gr. Na blasze wyłożonej pergaminem umieść bezę za pomocą torby cukierniczej.
5. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 100 i susz bezę przez 1,5 godziny.
6. Następnie udekoruj czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, posyp wiórkami kokosowymi.
2. Dodaj migdały, zmielone na okruchy i płatki kokosowe.
3. Mieszaj ruchami od góry do dołu.
4. Włącz piekarnik na 150 gr. Na blasze wyłożonej pergaminem umieść bezę za pomocą torby cukierniczej.
5. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 100 i susz bezę przez 1,5 godziny.
6. Następnie udekoruj czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, posyp wiórkami kokosowymi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g