beza z płatkami kokosowymi

Beza zamienia się w kulinarne arcydzieło dzięki płatkom kokosowym. Lekkość gotowych bezy i przyjemny kokosowy smak. Uwielbiam bezy w każdej formie i połączeniu. Jest to bardzo delikatna opcja z płatkami kokosowymi.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 8 % 5 g
węglowodany 84 % 54 g
262 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
wytrzyj miskę, w której białka będą ubijane, i części miksera za pomocą klina cytrynowego.
ubij białka ze szczyptą soli w gęstą pianę.
najpierw musisz ubijać na małych obrotach, a następnie stopniowo zwiększać prędkość. Ostre szczyty na końcach łopatek miksera wskazują, że białka są dość dobrze ubite. Wlać ocet z białego wina (lub sok z cytryny), kwas zapobiegnie osiadaniu białek.
jeszcze trochę trochę ubij, aby kwas się rozproszył.
Dodaj części (nie wszystkie na raz) cukru pudru. Ubijaj na niskich obrotach, aż będzie gładka.
włącz piekarnik na 150 stopni. Dodaj płatki kokosowe do białek.
wymieszaj masę białkową łyżką ruchami od góry do dołu (!!!), ta technika pomoże zachować blask.
połóż masę białkowo-kokosową na blasze wyłożonej pergaminem za pomocą dwóch łyżek.
zmniejsz temperaturę piekarnika do 100 stopni, umieść blachę do pieczenia z przygotowanymi bezami i" wysusz " je w tej temperaturze przez 90 minut.
gotowe bezel powinny być lekkie, dźwięczne i łatwe do oddzielenia od papieru.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sol - 0   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy