nadziewane grzyby Portobello
skład / składniki
9
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj grzyby, osusz i oddziel nogi od czapek.
drobno posiekaj cebulę (w kostkę), posiekaj marchewkę w blenderze lub zetrzyj na drobnej tarce bardzo posiekaj nogi.
cebulę, marchewkę i nogi na przemian dodając smażyć na patelni z niewielką ilością masła, dodać sól do smaku.
połóż czapki na blasze do pieczenia wgłębieniem do góry, dodaj sól i połóż kawałek SL na każdym.olej, połóż na łyżce. l. nadzienie. Posyp drobno startym serem cascabal na wierzchu.
Piec w piekarniku, aż ser całkowicie się rozpuści ,
10-15min.
najlepiej podawać na gorąco, ale na zimno jest również wystarczająco smaczne.
smacznego!
drobno posiekaj cebulę (w kostkę), posiekaj marchewkę w blenderze lub zetrzyj na drobnej tarce bardzo posiekaj nogi.
cebulę, marchewkę i nogi na przemian dodając smażyć na patelni z niewielką ilością masła, dodać sól do smaku.
połóż czapki na blasze do pieczenia wgłębieniem do góry, dodaj sól i połóż kawałek SL na każdym.olej, połóż na łyżce. l. nadzienie. Posyp drobno startym serem cascabal na wierzchu.
Piec w piekarniku, aż ser całkowicie się rozpuści ,
10-15min.
najlepiej podawać na gorąco, ale na zimno jest również wystarczająco smaczne.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g