ciasteczka białkowe z kokosami

kruche, niezwykle smaczne ciasteczka z lekkimi nutami kokosa! Struktura gotowego ciasta i aromat kokosa. Miękkie, bardzo delikatne ciasteczka.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 8 g
tłuszcze 21 % 16 g
węglowodany 68 % 51 g
359 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.

ubij białka na ostre szczyty.
dodaj cukier puder kawałek po kawałku. Ubij w gładką masę.
dodaj miód. Ubić.
dodaj płatki kokosowe, mąkę i wymieszaj łyżką, ruchami od góry do dołu.
Ustaw na zimno na 15 minut.
ułóż małe ciasteczka na blasze wyłożonej pergaminem.
piec w 150 stopniach na złoty kolor (około 20-30 minut).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy