Domowa Gruba pizza z grzybami

pomysł dla miłośników pizzy-dodaj mięso i grzyby, będzie wspaniały smak! Pizza okazuje się bardzo delikatna i smaczna, a gotuje się niesamowicie szybko. Ciasto na pizzę okazuje się niezwykle delikatne. Wszyscy moi przyjaciele są po prostu zachwyceni taką pizzą.
NataszaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 9 g
tłuszcze 33 % 12 g
węglowodany 42 % 15 g
198 kcal
IG: 27 / 0 / 73

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W mleku rozpuść drożdże.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj i wymieszaj sól, cukier, jajko

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Olej roślinny i roztopione masło. Następnie dodaj mąkę i zagnieść ciasto.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zagnieść ciasto

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pozostawmy podejście na 30-40 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W tym czasie przygotuj nadzienie pokrój szynkę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I grzyby

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój jedną cebulę w półpierścienie,

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    A drugi to pierścienie. Krążki cebuli zalać octem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Grzyby i cebulę, pokrojone w półpierścienie, połóż na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym i smaż przez chwilę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zetrzyj ser. Drobno posiekaj warzywa.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dopasuj ciasto do kształtu. Posmaruj keczupem

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Następnie ułóż grzyby

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Po czym mięso

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Posyp serem

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Udekoruj krążkami cebuli

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Posyp ziołami Pozostaw na 10 minut. Wstawić na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 200 C.

  
 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy