kruche ciasteczka kręcone przez maszynę do mięsa
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
margarynę podgrzej do miękkości.Aby to zrobić, wystarczy trzymać go w temperaturze pokojowej przez godzinę.
zmiel margarynę z cukrem na gładką masę.Następnie dodaj jajka i majonez.Ponownie wszystko dobrze wymieszaj.Dodaj sodę i wymieszaj.Ostrożnie wlej ocet.
(Nie gaszę sody osobno) teraz możesz dodać mąkę.Ciasto powinno być miękkie.
to ciasto można rozwałkować i pokroić na kawałki lub pokroić w foremki. I możesz przejść przez maszynę do mięsa, a ciasteczka będą kręcone.
piec w temperaturze 200 stopni na złoty kolor.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g