bułka z majonezem i jajkiem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
ubij jajka i majonez(1 łyżka "200gr"). Wlać "ciasto" na blachę do pieczenia i piec w temperaturze 170C .
natrzyj ser i czosnek, wymieszaj z majonezem i posiekanym koperkiem.
"ciasto" jest gotowe, wyjmujemy je z piekarnika i odwracamy na talerz lub deskę do krojenia, dla kogo jest to wygodniejsze. Kładziemy na nim nasze mięso mielone i zwijamy (gdy jest ciepłe).
Zostaw bułkę majonezu i jajka do ostygnięcia.
natrzyj ser i czosnek, wymieszaj z majonezem i posiekanym koperkiem.
"ciasto" jest gotowe, wyjmujemy je z piekarnika i odwracamy na talerz lub deskę do krojenia, dla kogo jest to wygodniejsze. Kładziemy na nim nasze mięso mielone i zwijamy (gdy jest ciepłe).
Zostaw bułkę majonezu i jajka do ostygnięcia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g