bułka z majonezem i jajkiem

Poczuj się jak we Włoszech! Te potrawy nie pozostawiają nikogo obojętnym.
OlalaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 16 g
tłuszcze 60 % 29 g
węglowodany 6 % 3 g
317 kcal
IG: 67 / 33 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
ubij jajka i majonez(1 łyżka "200gr"). Wlać "ciasto" na blachę do pieczenia i piec w temperaturze 170C .
natrzyj ser i czosnek, wymieszaj z majonezem i posiekanym koperkiem.
"ciasto" jest gotowe, wyjmujemy je z piekarnika i odwracamy na talerz lub deskę do krojenia, dla kogo jest to wygodniejsze. Kładziemy na nim nasze mięso mielone i zwijamy (gdy jest ciepłe).
Zostaw bułkę majonezu i jajka do ostygnięcia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g

Podobne przepisy