Sałatka z ciasteczkami
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
trzy marchewki na średniej tarce, wlać do talerza, przykryć cukrem.
pokrój pomarańcze w kostkę, usuń nasiona, wlej cynamon na wierzch talerza.
posyp truskawkami na wierzchu i posyp pokruszonymi lub pokruszonymi ciasteczkami czekoladowymi.
pokrój pomarańcze w kostkę, usuń nasiona, wlej cynamon na wierzch talerza.
posyp truskawkami na wierzchu i posyp pokruszonymi lub pokruszonymi ciasteczkami czekoladowymi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g