Pizza z filetem z kurczaka i grzybami

wspaniała pizza, która rozjaśni spotkanie bliskich przyjaciół. Obfite i smaczne! Bardzo smaczna i satysfakcjonująca Pizza. Podstawa pizzy z koperkiem dodaje wyjątkowego akcentu.
Dot (Varia)Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 9 g
tłuszcze 18 % 6 g
węglowodany 56 % 19 g
157 kcal
IG: 16 / 0 / 84

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
gotowanie:
ciasto do pizzy (mam przepis ze zdjęciami etapów).
1. Aktywuj drożdże: wlej cukier i drożdże do szklanki ciepłej wody, wymieszaj i pozostaw na 15 minut, aż się spieni (znak, że drożdże zostały aktywowane).
2. Przesiej mąkę, sól do dużej miski i dodaj suchy koperek, wymieszaj, zrób zagłębienie w środku, wlej tam aktywowane drożdże, oliwę z oliwek.
rozłóż ciasto z kubka na posypanym mąką stole, ugniataj przez 8-10 minut, aż będzie elastyczne i miękkie.
3. Przenieś ciasto do miski wysmarowanej oliwą z oliwek, przykryj ręcznikiem i wyjmij w ciepłe miejsce ,aż wzrośnie dwukrotnie (około półtorej godziny). Gotowe ciasto można wykorzystać zgodnie z przeznaczeniem.
farsz.
1. Umyj piersi, osusz ręcznikami papierowymi, pokrój na kawałki soli i pieprzu i smaż na gorącej oliwie z oliwek na złoty kolor. Rozłóż na ręcznikach papierowych, aby szkło olej. Odstawić do użycia.
2. Pory umyć, osuszyć i pokroić w pierścienie. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż posiekane pory. Złożyć na talerz i odstawić do użycia.
3. Grzyby umyć i osuszyć, a także usmażyć. Złożyć na talerz.
4. Umyj pomidory i paprykę. Pokrój pomidory w plasterki, papryka nie w duże paski.
5. Do sosu:
drobno posiekaj czosnek i wymieszaj z startymi pomidorami, solą i pieprzem-do smaku.
6. Ciasto rozwałkować w okrąg o średnicy 28-30 cm, przełożyć ciasto do formy, jeśli jest lub na pergaminie, a następnie na blasze do pieczenia, posmarować sosem, ułożyć pokrojony smażony filet z kurczaka, por, grzyby, krążki pomidorów i paski pieprzu lekko posolić, natrzeć ser na wierzch i umieścić piec w już nagrzanym piekarniku do 180 C przez 25-30 minut.
wyjmij pizzę i podawaj na gorąco.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Por - 33   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy