skład / składniki
gotowanie krok po kroku
na początek przygotuj biszkopt.
ubij jajka z cukrem (ubijaj przez co najmniej 5-7 minut). Dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj.
lekko posmaruj formę olejem,rozłóż ciasto. Weź formę o średnicy nie większej niż 28 cm.
włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz przez 10-15 minut.
następnie należy go schłodzić!
teraz przygotowujemy krem.
ser śmietankowy wymieszaj z cukrem. Dodaj śmietanę, wymieszaj, a następnie dodaj jajka i wymieszaj. Teraz dodaj cukier waniliowy, możesz pokroić laskę wanilii lub po prostu wanilinę.
rozłóż krem na schłodzonym biszkopcie, włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz przez 25-30 minut. Musisz ostudzić ciasto.
rozłóż truskawki na schłodzonym śmietanie.
galaretkę należy przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
ostrożnie wlej schłodzoną galaretkę na truskawki.
lepiej najpierw zalać jagodę cienką warstwą, wstawić do lodówki, aż stwardnieje, a następnie wlać pozostałą galaretkę.
teraz wkładamy do lodówki, aż całkowicie stwardnieje, przez 5 godzin. Galaretka szybko się zamarza, ale ciasto musi być trochę namoczone, że tak powiem)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g