bułka z krewetkami z ciasta parzonego

Niestandardowa przekąska z niełatwym nadzieniem. Zaskocz siebie i swoich bliskich! Bardzo niezwykła i pyszna bułka z krewetkami z ciasta parzonego! Dobra przekąska, spróbuj!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 47 % 14 g
węglowodany 30 % 9 g
190 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

przygotowanie bułki składa się z dwóch etapów.

1 etap-ciasto parzone

włóż margarynę do mleka, mieszając, zagotuj mleko.

odstaw na bok, tutaj Dodaj całą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Lekko ostudzić. Ubij jajka pojedynczo mikserem.

wyłóż blachę do pieczenia pergaminem naoliwionym.

wlać ciasto na wierzch, ułożyć na wierzchu pokrojone oliwki.

umieścić w rozgrzanym piekarniku i piec w temperaturze 200 stopni.

gdy gotowe ciasto ostygnie, odwróć je oliwkami w dół.

2 ETAP-nadzienie

1. Drobno posiekaj gotowane krewetki

2. Pokrój oliwki w plasterki

3. Kroimy i smażymy grzyby

4. Trzy jajka na grubej tarce

5. Siekamy zieleninę

6. Wymieszaj wszystko, zdobądź trochę majonezu, a także musisz trochę solić.

7. Nakładamy nadzienie na ciasto, zwijamy w rolkę.

8. Zawijamy rolkę w celofan i schładzamy przez 2 godziny.

9. A teraz kroimy i podajemy

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal / 100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal / 100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal / 100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy