skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przygotowanie bułki składa się z dwóch etapów.
1 etap-ciasto parzone
włóż margarynę do mleka, mieszając, zagotuj mleko.
odstaw na bok, tutaj Dodaj całą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Lekko ostudzić. Ubij jajka pojedynczo mikserem.
wyłóż blachę do pieczenia pergaminem naoliwionym.
wlać ciasto na wierzch, ułożyć na wierzchu pokrojone oliwki.
umieścić w rozgrzanym piekarniku i piec w temperaturze 200 stopni.
gdy gotowe ciasto ostygnie, odwróć je oliwkami w dół.
2 ETAP-nadzienie
1. Drobno posiekaj gotowane krewetki
2. Pokrój oliwki w plasterki
3. Kroimy i smażymy grzyby
4. Trzy jajka na grubej tarce
5. Siekamy zieleninę
6. Wymieszaj wszystko, zdobądź trochę majonezu, a także musisz trochę solić.
7. Nakładamy nadzienie na ciasto, zwijamy w rolkę.
8. Zawijamy rolkę w celofan i schładzamy przez 2 godziny.
9. A teraz kroimy i podajemy
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal / 100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal / 100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g