ptysie nadziewane dynią i orzechami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
pocieramy dynię na grubej tarce, dodajemy do niej cukier, posiekane orzechy, wszystko mieszamy.
rozmrażamy ciasto, odstawiamy na chwilę. Po zrolowaniu w warstwę. Pokrój go na prostokąty.
następnie przecinamy te prostokąty wzdłuż krawędzi (spójrz na zdjęcie).
kładziemy nadzienie na środku i łączymy nad nim rogi.
kładziemy ptysie z nadzieniem na blasze wyłożonej papierem. Na wierzchu ptysiu posmaruj ubite jajko.
pieczemy wszystko przez około 30-35 minut w 190 stopniach.
smacznego!!!
rozmrażamy ciasto, odstawiamy na chwilę. Po zrolowaniu w warstwę. Pokrój go na prostokąty.
następnie przecinamy te prostokąty wzdłuż krawędzi (spójrz na zdjęcie).
kładziemy nadzienie na środku i łączymy nad nim rogi.
kładziemy ptysie z nadzieniem na blasze wyłożonej papierem. Na wierzchu ptysiu posmaruj ubite jajko.
pieczemy wszystko przez około 30-35 minut w 190 stopniach.
smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g