skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Jabłka obrać i pokroić na kawałki.
umieść jabłka, cukier i 5 łyżek na patelni. łyżki wody. Gotuj ciągle mieszając na małym ogniu, aż cały płyn wyparuje. Dodaj cynamon. Zdejmij z ognia i dodaj posiekane lub zmielone orzechy włoskie. Dobrze wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
w misce miksera wymieszaj zmiękczone masło z cukrem. Dodaj jajko i dobrze wymieszaj. Dodaj mleko i wymieszaj. Dodaj wanilię, proszek do pieczenia i mąkę. Dodaj mąkę w częściach. Dodałem całą normę, ale kiedy zacząłem formować piłkę, trochę przykleiła się do stołu, pozostawiając cząsteczki ciasta. Dodałem dokładnie 2 łyżki.łyżki. Ciasto okazało się niesamowite. Przypominał miękką plastelinę.
rozwałkuj niewielką część ciasta, Wytnij Trójkąty o boku 11-12 cm i wykonaj szczeliny jak zdjęcia. Wycinam szablon. Cięcie nożem do pizzy.
włóż farsz i przypnij. Piec 15 minut.
posyp gotowe ciasteczka Charoh cukrem pudrem przez sitko.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g