domowe babeczki Jesienne
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
wymieszaj płatki kukurydziane, mąkę, cukier, sól, cynamon, sodę w misce. W innej misce ubij jajko, kefir i masło. Wlej tę mieszaninę do suchych składników i mieszaj, aż się zwilży. Delikatnie wymieszaj jabłka, marchewki i orzechy (przed posiekaniem można je trochę usmażyć.)
włóż ciasto do foremek na muffinki na 3/4 całkowitej objętości. Nie podniosą się zbytnio. Piec w piekarniku nagrzanym do 200*C, aż włożona wykałaczka wyjdzie sucha. Ostudzić, wyjąć z formy, posypać domowe babeczki cukrem pudrem.
włóż ciasto do foremek na muffinki na 3/4 całkowitej objętości. Nie podniosą się zbytnio. Piec w piekarniku nagrzanym do 200*C, aż włożona wykałaczka wyjdzie sucha. Ostudzić, wyjąć z formy, posypać domowe babeczki cukrem pudrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Płatki kukurydziane (cornflex) - 388 kcal/100g
- Płatki kukurydziane - 388 kcal/100g