pieczona papryka, która może działać jako samodzielna przekąska! Wszyscy miłośnicy potraw z papryki powinni zwrócić uwagę na te & quot; pieczone chushki & quot; (są to również "pieczone papryki")! To bardzo smaczne i różnorodne danie. Pieczone chushki są spożywane zarówno jako danie główne, jak i przystawka i dodawane do sałatek. Mogą również stać się podstawą do konserw.
Ten przepis mnie prześladował. Moja koleżanka z pracy, która szczęśliwie wyszła za uśmiechniętego Bułgara i wyjechała z nim do Bułgarii, często rozmawiała o tym daniu. O tym, jak pachnące są pieczone chushki (pieczona papryka) i jak lubi się nimi delektować. Chushki okazały się papryką, a przysmak to przekąska warzywna, jak lecho. Lubię lecho, moje domowe też, więc musieliśmy smakować danie.
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny
7
%
1
g
tłuszcze
57
%
8
g
węglowodany
36
%
5
g
93
kcal
IG:
100
/
0
/
0
gotowanie krok po kroku
Czas gotowania:
1 h
PT1H
Krok 1:
Krok 2:
Krok 3:
Krok 4:
Krok 5:
Krok 6:
Krok 7:
Krok 8:
Krok 9:
Krok 10:
Krok 11:
Krok 12:
Krok 13:
Krok 14:
1. Umyj paprykę, osusz, bez obierania, w całości.
2. Posmaruj każdą paprykę olejem słonecznikowym i połóż na ruszcie.
3. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
4. Jeśli jest grill, włącz tryb z grillem. Umieść paprykę rozłożoną na ruszcie w piekarniku, umieść pod nią blachę do pieczenia i pozostaw na 15-25 minut, aż papryka się przypali.
5. Pamiętaj, aby je odwrócić, aby równomiernie upiec!
6. Przenieś gotowe papryki do celofanowej torby i zamknij ją.
7. Przygotuj sos: wymieszaj olej, ocet, sól, czerwoną paprykę, czosnek i zioła.
(W przykładzie na zdjęciu zrobiłem bez zieleni, ale z zielenią będzie tylko smaczniej!)
8. Rozwiń schłodzoną paprykę, obierz, odetnij nogi i usuń nasiona. Pokrój w cienkie paski i wymieszaj z sosem.
9. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy