pieczone chushki (pieczona papryka)

pieczona papryka, która może działać jako samodzielna przekąska! Wszyscy miłośnicy potraw z papryki powinni zwrócić uwagę na te & quot; pieczone chushki & quot; (są to również "pieczone papryki")! To bardzo smaczne i różnorodne danie. Pieczone chushki są spożywane zarówno jako danie główne, jak i przystawka i dodawane do sałatek. Mogą również stać się podstawą do konserw. Ten przepis mnie prześladował. Moja koleżanka z pracy, która szczęśliwie wyszła za uśmiechniętego Bułgara i wyjechała z nim do Bułgarii, często rozmawiała o tym daniu. O tym, jak pachnące są pieczone chushki (pieczona papryka) i jak lubi się nimi delektować. Chushki okazały się papryką, a przysmak to przekąska warzywna, jak lecho. Lubię lecho, moje domowe też, więc musieliśmy smakować danie.
JANORAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 57 % 8 g
węglowodany 36 % 5 g
93 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

1. Umyj paprykę, osusz, bez obierania, w całości.
2. Posmaruj każdą paprykę olejem słonecznikowym i połóż na ruszcie.
3. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
4. Jeśli jest grill, włącz tryb z grillem. Umieść paprykę rozłożoną na ruszcie w piekarniku, umieść pod nią blachę do pieczenia i pozostaw na 15-25 minut, aż papryka się przypali.
5. Pamiętaj, aby je odwrócić, aby równomiernie upiec!
6. Przenieś gotowe papryki do celofanowej torby i zamknij ją.
7. Przygotuj sos: wymieszaj olej, ocet, sól, czerwoną paprykę, czosnek i zioła.
(W przykładzie na zdjęciu zrobiłem bez zieleni, ale z zielenią będzie tylko smaczniej!)
8. Rozwiń schłodzoną paprykę, obierz, odetnij nogi i usuń nasiona. Pokrój w cienkie paski i wymieszaj z sosem.
9. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g

Podobne przepisy