pieczona dynia z miodem

piękne danie deserowe wypełni twój dom smakiem i przytulnością! Bardzo smaczne i zdrowe Taaak zdrowa pieczona dynia z miodem!
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 96 % 22 g
104 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

pokrój dynię na skibki z jabłkami, zalej miodem (według własnego uznania) dodaj wodę 0,5 łyżki.i włóż do piekarnika na 2 godziny, okresowo podlewając powstały sok.

& nbsp;kto jest uczulony na miód wystarczy posypać cukrem. Żadne jabłka też nie mają znaczenia po prostu posyp dynię wanilią. Połóż skibki płasko, po godzinie Odwróć drugą stronę. Pieczona dynia z miodem okazuje się Bursztynowa, pachnąca. Gotowy posyp cukrem pudrem

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy