ziemniaki z grzybami i mięsem w garnku
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc najpierw musisz umyć mięso pod bieżącą wodą. Następnie pokrój go na dość duże kawałki. Następnie umyj, obierz ziemniaki. Pokrój w paski, tak jak w przypadku zwykłego smażenia. Weź cebulę, a także obierz i pokrój w półpierścienie. Marchewki, które obrałeś, zetrzyj na tarce. Weź grzyby. Uwielbiam pieczarki. Umyj i pokrój na małe plasterki. Zmiażdż czosnek czosnkiem. Drobno posiekaj warzywa. Weź patelnię. Wlej do niego olej roślinny, podgrzej go. Następnie smaż na patelni, aż mięso, grzyby, ziemniaki i cebula z marchewką będą w połowie ugotowane. Najpierw umieść mięso w doniczkach na dnie. Pamiętaj, aby posypać pieprzem, solą i doprawić ziołami. Następnie połóż marchewki z cebulą na mięsie. Posyp wszystko posiekanym czosnkiem. Następnie włóż ziemniaki. Posyp go również czosnkiem, ziołami . Sól i dopraw. Następna warstwa to grzyby. Trochę soli. Na wierzch wlej łyżkę oleju herbacianego i pół szklanki bulionu. Posyp wszystko startym serem. Umieść garnki w piekarniku na 40 minut. Temperatura powinna wynosić 180 stopni. Podawaj garnki po lekkim ostygnięciu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g