skład / składniki
gotowanie krok po kroku
jeśli w kącie leżało kilka kilogramów średniej wielkości ziemniaków, a w lodówce jest smalec i kawałek sera – każda impreza jest uratowana, zwłaszcza jeśli w domu jest kominek.
ziemniaki należy dokładnie umyć i owinąć folią każdą bulwę. Uwielbiam soczyste ziemniaki, więc za każdym razem owijam w środku mały kawałek smalcu. Teraz ziemniaki należy upiec w węglach kominka. Zajmie to 40-50 minut.
gdy ziemniaki są dobrze upieczone, należy je przeciąć na pół, posolić, pieprzyć i lekko ostudzić. Ale nie musisz zapominać o ziemniakach - ziemniaki pieczone w kominku najlepiej smakują na ciepło. Nawet gorąco. Jednocześnie możesz wyciągnąć masło z lodówki
podczas gdy ziemniaki stygną, mam czas na przygotowanie nadzienia. To prawda, że firma głodnych przyjaciół może przygotować miksturę w kilka minut. Wystarczy zetrzeć ser, posiekać cebulę lub zioła – kto lubi jak najbardziej – i wymieszać.
teraz ich połówki schłodzonych ziemniaków są modne, aby wyciąć trochę miąższu, włożyć do każdego mały kawałek masła i ser z ziołami.
ziemniaki pieczone w kominku będą ucztą na każdej imprezie. Goście zawsze proszą o suplementy-sprawdzone tego samego wieczoru przy kominku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal / 100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal / 100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 896 kcal/100g