skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby go ugotować, musisz najpierw umyć.
Krok 2:
Następnie musisz umieścić każdy ziemniak między dwiema wykałaczkami. Następnie pokrój tak, aby nóż nie dotarł do końca, ale spoczywał na wykałaczkach. Możesz to zrobić bez wykałaczek, ale musisz być gładki.
Krok 3:
Następnie ułóż wszystkie ziemniaki na blasze do pieczenia lub innym naczyniu do pieczenia.
Krok 4:
Nasmaruj go przed tym olejem. Każdy ziemniak należy również posmarować olejem. Musisz także pieprz i sól. Zmiażdż czosnek czosnkiem i posyp ziemniaki na wierzchu.
Krok 5:
Blachę do pieczenia lub naczynie do pieczenia z ziemniakami należy przykryć folią. Krawędzie powinny być mocno dociśnięte. Piecz takie ziemniaki przez prawie godzinę w piekarniku. Na koniec musisz zdjąć folię i włożyć do piekarnika na pięć minut. W tym czasie ziemniaki pokryją się złotą skórką. Przed podaniem posyp ziemniaki ziołami. Takie piękno powinno ci się udać. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g