skład / składniki
gotowanie krok po kroku
trzeba postawić pomnik temu, kto wymyślił rękaw do pieczenia. Mimo to Zgadzam się, że jest to bardzo wygodna rzecz. Po pierwsze,tłuszcz nie rozpryskuje się w całym piekarniku,po drugie danie jest znacznie szybsze do przygotowania, po trzecie jest znacznie zdrowsze i smaczniejsze, ponieważ jest duszone we własnym soku. Prawdopodobnie spojrzałeś na skład przepisu i zastanawiałeś się, dlaczego nie wskazałem, ile trzeba wziąć. Jest to bardzo proste do wyjaśnienia. Każde mięso nadaje się do takiego dania. Ja na przykład wolę wieprzowinę z żeberkami. Jest trochę promarynowy. Aby to zrobić, natrzyj solą i pieprzem, a następnie majonezem. Odstaw na pół godziny. Następnie biorę rękaw i umieszczam go tam. Pokrój cebulę w pierścienie. Ziemniaki dobrze myję, ale nie usuwam skórki, ale po prostu robię takie zadrapania widelcem. Warzywa też kładą się na mięsie. Wiążę go w piekarniku na godzinę lub półtorej. Jeśli chcesz, aby była skórka, celofan przeciąć nożem na górze w pół godziny.W ten sam sposób ugotowałem kaczkę z jabłkami. Piecze się znacznie szybciej, a nie tylko mięso, ale także ziemniaki są nasączone jabłkami. Okazuje się pyszne. Tutaj możemy spróbować sami i ocenić.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g