zapiekanka z jabłkami i mięsem mielonym
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc na początek przygotuj naczynie do pieczenia. Na romantyczny wieczór oczywiście szukaj w formie serc. Na początek posmaruj go olejem. Następnie weź gotowe mięso mielone i połóż je na dnie formy. Jeśli robisz mięso mielone samodzielnie, radzę dodać trochę gałki muszkatołowej i jedno jajko do mięsa. Następnie połóż jabłka starte na grubej tarce na farszu. Weź kwaśne, takie jak Antonovka. Połóż na nich ser. Nie można go pokroić w jedną trzecią na tarce, ale pokroić na talerze i ułożyć na jabłkach, aby zamknąć powierzchnię. Dopraw jabłka imbirem dla smaku.
przykryj wszystko majonezem. Musisz wziąć gęsty majonez, aby zrobić z nim bardzo piękną ulgę. Piec taką zapiekankę w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny. Smacznego!
przykryj wszystko majonezem. Musisz wziąć gęsty majonez, aby zrobić z nim bardzo piękną ulgę. Piec taką zapiekankę w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g