zapiekanka z jabłkami i mięsem mielonym

oryginalny przepis o doskonałym smaku i aromacie! Ten przepis kulinarny zasugerował mi przyjaciel. Zapiekanka jest przeznaczona dla mężczyzn. Zawiera jabłka i mięso mielone. Takie jedzenie jest nie tylko satysfakcjonujące, ale także zdrowe. Jej nazwa pochodzi od tego, że mężczyźni, dowiadując się o jej składzie, od razu krzywią się sceptycznie. Większość woli jeść mięso z ziemniakami lub makaronem. Takie są u nas kapryśne. Ale po spróbowaniu zapiekanki z jabłkami i mielonym mięsem "męskie kaprysy" natychmiast zmieniają zdanie na temat tego dania. Zapiekanka naprawdę okazuje się taka, że polizasz palce.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 10 g
tłuszcze 69 % 27 g
węglowodany 5 % 2 g
297 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
więc na początek przygotuj naczynie do pieczenia. Na romantyczny wieczór oczywiście szukaj w formie serc. Na początek posmaruj go olejem. Następnie weź gotowe mięso mielone i połóż je na dnie formy. Jeśli robisz mięso mielone samodzielnie, radzę dodać trochę gałki muszkatołowej i jedno jajko do mięsa. Następnie połóż jabłka starte na grubej tarce na farszu. Weź kwaśne, takie jak Antonovka. Połóż na nich ser. Nie można go pokroić w jedną trzecią na tarce, ale pokroić na talerze i ułożyć na jabłkach, aby zamknąć powierzchnię. Dopraw jabłka imbirem dla smaku.

przykryj wszystko majonezem. Musisz wziąć gęsty majonez, aby zrobić z nim bardzo piękną ulgę. Piec taką zapiekankę w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy