skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Na początek musisz wziąć kalafior. Oczyść go, zdemontuj na kwiatostany i spłucz. Następnie przenieś je na patelnię. Przykryj garnek pokrywką i wyślij go do ognia. Jeśli ogień jest zbyt silny, a kapusta może się spalić, wlej do niej łyżkę wody. Kapusta powinna się trochę zrumienić. Aby to zrobić, musisz trzymać go na małym ogniu przez około 15 minut.
Krok 3:
Gdy kapusta jest na kuchence, możesz zetrzeć ser. Weź tarkę z płytkimi otworami. Weź jajka. Ubij je odrobiną soli trzepaczką i wymieszaj z twarogiem.
Krok 4:
Jeśli kalafior ostygł, zmiażdż go i połóż na twarogu. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 5:
Następnie dodaj masło, a na końcu ser. Umieść masę na patelni, na dnie której umieść specjalny papier do pieczenia.
Krok 6:
Umieść patelnię na małym ogniu i pozostaw na kuchence na 12 minut.
Krok 7:
Następnie zdejmij pokrywkę, wytrzyj całą kondensację i ponownie zamknij patelnię. Pozostaw zapiekankę na pół godziny. Ugotuje się bez ognia za pomocą ciepła zgromadzonego w garnku. Udekoruj zapiekankę ziołami. Takie jedzenie jest spożywane ze śmietaną. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g