zapiekanka z twarogu z dynią, marchewką, kaszą manną i twarogiem

niesamowicie pyszna zapiekanka musi znaleźć się w Twoim menu!
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 6 g
tłuszcze 25 % 6 g
węglowodany 50 % 12 g
119 kcal
IG: 9 / 36 / 55

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

chcesz dla dzieci, ale oczywiście dla siebie ugotować zdrowy i bardzo smaczny deser, a następnie radzę upiec zapiekankę z dyni z twarogiem. Ten przepis kulinarny opowiedziała mi moja przyjaciółka. Teraz bardzo często gotuję to dla moich dzieci. Moim mottem jest tylko zdrowe i smaczne jedzenie dla dzieci. Więc weź mleko i podpal je. Poczekaj, aż zacznie się gotować. Wlej do niego cukier i szczyptę soli. Następnie cienkim strumieniem, aby nie tworzyły się grudki, dodaj semolinę i gotuj jak kasza manna, aż całkowicie zgęstnieje. Po umyciu, obraniu i pokrojeniu na kwadraty dyni. Umieść je na patelni i usmaż na maśle. Następnie wymieszaj twaróg z dynią i kaszą manną. Dodaj ubite jajka do powstałej kompozycji i wymieszaj. Przygotuj naczynie do pieczenia. Aby to zrobić, posmaruj go masłem i posyp bułką tartą. Połóż na nim zapiekankę. Wygładź powierzchnię i posmaruj ją jajkiem. Piec zapiekankę z dyni z twarogiem w piekarniku przez około 20 minut. Dla dzieci można go przekształcić w Łódź. Aby to zrobić, wytnij z niego trzy części, "podstawę"," środkową część " i rurę. Wytnij koła z marchewki i zrób włazy. Dopraw całe danie kwaśną śmietaną. Kotwica i dym z komina mogą być wykonane ze skórki cytryny. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g

Podobne przepisy