skład / składniki
gotowanie krok po kroku
najpierw musisz dobrze ubić jajka. Następnie, kontynuując ich ubijanie, Dodaj do nich cukier. Następnie zetrzyj twaróg i połóż go na jajkach i cukrze. Wszystko ubij mikserem lub w robocie kuchennym. Na koniec stopniowo wlewaj mąkę cienkim strumieniem. Obierz banana i pokrój w kostkę. Połóż je na ubitej masie twarogowej. Weź naczynie do pieczenia. Mam tę formę ze szkła ogniotrwałego. Posmaruj go olejem i wlej powstałą zapiekankę. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Włóż do niego zapiekankę i piecz przez około czterdzieści minut. Konieczne jest, aby na wierzchu pojawiła się złota skorupa. Takie jedzenie wygląda pięknie, jeśli udekorujesz je śmietaną na wierzchu. Możesz podawać zapiekankę z twarogu z bananami ze śmietaną, którą wcześniej ubij z cukrem. Możesz użyć dżemu. I możesz po prostu jako deser na herbatę. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g