Julienne z filetem z kurczaka i świeżymi grzybami

goście będą zachwyceni! Proste, szybkie i niesamowicie smaczne! Wspaniały przepis kulinarny na pyszne danie kuchni francuskiej-julienne z kurczakiem i grzybami. Możesz wziąć dowolne grzyby według własnego gustu.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 10 g
tłuszcze 44 % 11 g
węglowodany 16 % 4 g
154 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

najpierw gotuj filet z kurczaka, aż będzie całkowicie ugotowany. Następnie drobno posiekaj grzyby (możesz wziąć dowolne, ale jeśli używasz grzybów zerwanych w lesie, lepiej je wcześniej ugotować). Po tym, jak drobno kroimy cebulę. Włóż cebulę do oleju roślinnego, usmaż. Dodaj grzyby i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie w nich płyn. Dodaj filet z kurczaka, sól i pieprz do smaku, smaż przez pięć do siedmiu minut (w zależności od tego, jak pokroisz mięso z kurczaka). Teraz bierzemy czystą patelnię i smażymy w niej mąkę do jasnobrązowego koloru. Wlej śmietanę, sól, ile potrzebujesz, włóż pieprz i poczekaj na pierwsze bułki. Gdy tylko sos się zagotuje, zdejmij z ognia. Wlać masę kurczaka z białym sosem, wymieszać i włożyć do garnków. Posyp obficie startym serem na wierzchu. Wysyłamy do piekarnika na ruszcie na około pół godziny (temperatura około 180 stopni). Wszystko, nasze jedzenie jest gotowe, możesz jeść gorąco.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal / 100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" o zawartości tłuszczu 45% - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal / 100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy