skład / składniki
gotowanie krok po kroku
najpierw gotuj filet z kurczaka, aż będzie całkowicie ugotowany. Następnie drobno posiekaj grzyby (możesz wziąć dowolne, ale jeśli używasz grzybów zerwanych w lesie, lepiej je wcześniej ugotować). Po tym, jak drobno kroimy cebulę. Włóż cebulę do oleju roślinnego, usmaż. Dodaj grzyby i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie w nich płyn. Dodaj filet z kurczaka, sól i pieprz do smaku, smaż przez pięć do siedmiu minut (w zależności od tego, jak pokroisz mięso z kurczaka). Teraz bierzemy czystą patelnię i smażymy w niej mąkę do jasnobrązowego koloru. Wlej śmietanę, sól, ile potrzebujesz, włóż pieprz i poczekaj na pierwsze bułki. Gdy tylko sos się zagotuje, zdejmij z ognia. Wlać masę kurczaka z białym sosem, wymieszać i włożyć do garnków. Posyp obficie startym serem na wierzchu. Wysyłamy do piekarnika na ruszcie na około pół godziny (temperatura około 180 stopni). Wszystko, nasze jedzenie jest gotowe, możesz jeść gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal / 100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" o zawartości tłuszczu 45% - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal / 100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g