Julienne z kurczakiem w bagietce
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
przepis kulinarny tej julienne jest idealny na bufet lub będzie doskonałym lunchem w pracy. Obfite i smaczne ulubione jedzenie, w wygodnym podaniu. Zróbmy Francuski julienne z kurczakiem w bagietce. Wszelkie grzyby są myte, suszone, drobno posiekane i smażone na oleju roślinnym, aż płyn się zagotuje. Grzyby wyjmujemy łyżką cedzakową do innego naczynia, aw tym samym oleju pasujemy posiekaną cebulę do przezroczystości. Zwracamy grzyby na patelnię i dodajemy małe kawałki fileta z kurczaka, podgrzewamy wszystkie składniki. Następnie posyp mąką, ciągle mieszając zawartość patelni. Następnie wlej śmietanę, szklankę wody, posyp solą i przyprawami, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Nie zapomnij okresowo mieszać julienne. Powinieneś mieć gęsty sos. Pokrój bagietkę na te same kawałki i użyj noża, aby wyciąć z nich okruchy, aby zrobić kubki. Ułóż kubki z bagietki na wysmarowanym tłuszczem naczyniu do pieczenia i napełnij je julienne, a na wierzchu posyp tartym serem. Pieczemy zawartość formy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut, na koniec przełączamy piekarnik na grill, aby uzyskać apetyczną skórkę serową. Julienne z kurczakiem w bagietce jest gotowa, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g