pieczeń w garnku z grzybami i wołowiną

świetne danie zachwyci zarówno Ciebie, jak i Twoich gości!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 7 g
tłuszcze 30 % 7 g
węglowodany 39 % 9 g
128 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

Niedawno kupiłem garnki do gotowania i po raz pierwszy w życiu ugotowałem w nich jedzenie. Moim pierwszym daniem była pieczeń w garnkach z grzybami. Danie okazało się bardzo smaczne i postanowiłem gotować go częściej. A teraz opowiem o tym przepisie kulinarnym. Na początek moczymy suche borowiki w chłodnej wodzie przez około półtorej godziny. Następnie gotujemy je na dużym ogniu. Następnie bierzemy mięso, kroimy je na małe kawałki i smażymy na oleju roślinnym na patelni na dużym ogniu. Teraz drobno posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, wymieszaj. Teraz drobno kroimy marchewki, a także umieszczamy je na mięsie, mieszamy. Gdy grzyby staną się miękkie, wyjmij je z wody, pokrój w paski lub cienkie talerze. Następnie przenosimy gotowe mięso do dużego pojemnika, jednocześnie wkładamy grzyby, pokrojone w kostkę ziemniaki, przyprawy i przyprawy i wszystko dobrze mieszamy. Następnie masę rozprowadzamy w doniczkach. Teraz wlej bulion do garnków i włóż je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 35-40 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal / 100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g

Podobne przepisy