skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Niedawno kupiłem garnki do gotowania i po raz pierwszy w życiu ugotowałem w nich jedzenie. Moim pierwszym daniem była pieczeń w garnkach z grzybami. Danie okazało się bardzo smaczne i postanowiłem gotować go częściej. A teraz opowiem o tym przepisie kulinarnym. Na początek moczymy suche borowiki w chłodnej wodzie przez około półtorej godziny. Następnie gotujemy je na dużym ogniu. Następnie bierzemy mięso, kroimy je na małe kawałki i smażymy na oleju roślinnym na patelni na dużym ogniu. Teraz drobno posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, wymieszaj. Teraz drobno kroimy marchewki, a także umieszczamy je na mięsie, mieszamy. Gdy grzyby staną się miękkie, wyjmij je z wody, pokrój w paski lub cienkie talerze. Następnie przenosimy gotowe mięso do dużego pojemnika, jednocześnie wkładamy grzyby, pokrojone w kostkę ziemniaki, przyprawy i przyprawy i wszystko dobrze mieszamy. Następnie masę rozprowadzamy w doniczkach. Teraz wlej bulion do garnków i włóż je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 35-40 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal / 100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g