Julienne z grzybami i ziemniakami
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
drugi chleb jest dla nas niezbędny jak powietrze. Starannie tasujemy i zmieniamy przepisy kulinarne, starając się wcisnąć każdy ulubiony ziemniak. Nawet jeśli przepis nie jest do tego odpowiedni. Ale julienne z grzybami i ziemniakami nie przegrywa z wprowadzeniem do niego nowego składnika, wręcz przeciwnie, zyskuje pewien zapał. Przepis podzieliła się ze mną jedna utalentowana Gospodyni domowa, której nauczyła się inna Gospodyni domowa, a trzecia itd.
do gotowania juliens zwykle używa się kokotników, ale ty i ja zrobimy te garnki z połówek ziemniaków. To będzie cecha potrawy.
oczyść grzyby i drobno posiekaj, rozpuść masło i lekko usmaż. Trzy minuty po usmażeniu dodaj cebulę, którą wcześniej zmieliliśmy, wymieszaj, wlej mąkę na grzyby, ponownie wymieszaj i zalej śmietaną. Dusimy wszystko, aż zgęstnieje. W procesie solimy i posypujemy zmielonym czarnym pieprzem.
dokładnie umyj ziemniaki, obierz je ze skóry i pokrój wzdłuż na połówki. Wykonujemy otwory łyżką, aby uzyskać "łódkę" ze ścianami o grubości 5 mm.
do każdego ziemniaka dodaj szczyptę soli, trochę pieprzu i 1/3 łyżeczki masła. Napełnij "kokotniki" grzybami z sosem i połóż ziemniaki na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia. Piekarnik powinien nagrzać się do 200 stopni iw tej temperaturze należy piec nasze danie przez 15 minut. Wyjmujemy półprodukt i posypujemy serem. Aby uzyskać ostateczny wynik, włóż go ponownie do piekarnika na 30 minut.
wszystko, koniec udręki. Czas posprzątać wszystko i spróbować doskonałej julienne w nowomodnych kokotnicach.
do gotowania juliens zwykle używa się kokotników, ale ty i ja zrobimy te garnki z połówek ziemniaków. To będzie cecha potrawy.
oczyść grzyby i drobno posiekaj, rozpuść masło i lekko usmaż. Trzy minuty po usmażeniu dodaj cebulę, którą wcześniej zmieliliśmy, wymieszaj, wlej mąkę na grzyby, ponownie wymieszaj i zalej śmietaną. Dusimy wszystko, aż zgęstnieje. W procesie solimy i posypujemy zmielonym czarnym pieprzem.
dokładnie umyj ziemniaki, obierz je ze skóry i pokrój wzdłuż na połówki. Wykonujemy otwory łyżką, aby uzyskać "łódkę" ze ścianami o grubości 5 mm.
do każdego ziemniaka dodaj szczyptę soli, trochę pieprzu i 1/3 łyżeczki masła. Napełnij "kokotniki" grzybami z sosem i połóż ziemniaki na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia. Piekarnik powinien nagrzać się do 200 stopni iw tej temperaturze należy piec nasze danie przez 15 minut. Wyjmujemy półprodukt i posypujemy serem. Aby uzyskać ostateczny wynik, włóż go ponownie do piekarnika na 30 minut.
wszystko, koniec udręki. Czas posprzątać wszystko i spróbować doskonałej julienne w nowomodnych kokotnicach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal / 100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal / 100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g