zapiekanka z twarogu dla dzieci z płatkami owsianymi
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
taka zapiekanka z twarogu jest przeznaczona do żywności dla niemowląt. Jest bogata w witaminy. Taki przepis kulinarny nazywa się"zapiekanka z twarogu dla dzieci z płatkami owsianymi". Oprócz zdrowych płatków owsianych i twarogu zawiera żywność, taką jak orzechy i miód, których organizm dziecka potrzebuje do wzrostu i rozwoju.
więc najpierw weź twaróg i zetrzyj go widelcem. Następnie włóż do niego cukier i zetrzyj. Grudki twarogu powinny przekształcić się w jednorodną masę. Następnie rozbij jajka do miski i wymieszaj z masą twarogową. Następnie dodaj płatki owsiane do twarogu. Możesz umieścić Herkulesa lub te, z których gotujesz owsiankę dla dzieci. Wymieszaj wszystko i wlej ciepłe mleko do masy. Weź orzechy i rodzynki. Oczyść je, spłucz pod bieżącą wodą. Zalej wrzącą wodą i odstaw na kilka minut. Następnie spłucz je ponownie zimną wodą. Usuń pozostałe skórki z orzechów. Nie miażdż orzechów, ale połamaj je na pół. Więc wymieszaj je z masą twarogową. Zrób to również z rodzynkami. Powstałe ciasto włożyć do naczynia do pieczenia i włożyć do piekarnika, który rozgrzać do 180 stopni. Piec przez 40 minut. Pięć minut przed końcem zapiekanki posmaruj miodem. Smacznego!
więc najpierw weź twaróg i zetrzyj go widelcem. Następnie włóż do niego cukier i zetrzyj. Grudki twarogu powinny przekształcić się w jednorodną masę. Następnie rozbij jajka do miski i wymieszaj z masą twarogową. Następnie dodaj płatki owsiane do twarogu. Możesz umieścić Herkulesa lub te, z których gotujesz owsiankę dla dzieci. Wymieszaj wszystko i wlej ciepłe mleko do masy. Weź orzechy i rodzynki. Oczyść je, spłucz pod bieżącą wodą. Zalej wrzącą wodą i odstaw na kilka minut. Następnie spłucz je ponownie zimną wodą. Usuń pozostałe skórki z orzechów. Nie miażdż orzechów, ale połamaj je na pół. Więc wymieszaj je z masą twarogową. Zrób to również z rodzynkami. Powstałe ciasto włożyć do naczynia do pieczenia i włożyć do piekarnika, który rozgrzać do 180 stopni. Piec przez 40 minut. Pięć minut przed końcem zapiekanki posmaruj miodem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g