skład / składniki
gotowanie krok po kroku
lubię pieczone ziemniaki o wiele bardziej niż tylko gotowane lub smażone. Szczególnie smaczne są ziemniaki pieczone w folii. A jeśli nadal ma nadzienie, ogólnie polizasz palce z tak niezwykle smacznego jedzenia. Przepis kulinarny nazywa się "ziemniaki pieczone w folii" z szynką i serem. Najpierw obierz ziemniaki. Następnie wytnij środek. Będzie nadzienie. Środek nie można wyrzucić, ale pocierać i dodawać do mięsa mielonego, którym będziemy nadziewać ziemniaki. Do mięsa mielonego musisz wziąć szynkę. Pokrój go w małe kostki. Następnie zetrzyj ser na tarce z małymi otworami. Wszystko wymieszać. Posiekaj warzywa i dodaj do mięsa mielonego. Jeśli weźmiesz słony ser, powstałe mięso mielone nie może być w ogóle solone. Następnie weź połowę ziemniaków i napełnij je przygotowanym mięsem mielonym. Następnie zanurz go w majonezie i zawiń w folię. Umieść wszystkie ziemniaki na blasze do pieczenia. Piecz ziemniaki przez 40 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni. Aby sprawdzić, czy ziemniaki są gotowe, zdejmij z nich kawałek folii. Jeśli pod spodem utworzyła się już złota skorupa, ziemniaki pieczone w piekarniku są gotowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g