Chude ziemniaki po wiejsku

bardzo smaczne, aromatyczne, rumiane ziemniaki to idealny dodatek! Przygotowanie całego dania Zajęło mi 30 minut, gotowanie ziemniaków przez 10 minut, pieczenie ziemniaków przez 15 minut oraz przygotowanie i krojenie reszty przez 5 minut. Kiedy mój mąż i ja mamy obiad w kawiarni, prawie zawsze biorę wiejskie ziemniaki jako dodatek. Bardzo lubię to jedzenie. Ostatnio zdziwiłem się pytaniem: a co, jeśli sam ugotujesz to danie? Powiem szczerze: wyszło mi nawet lepiej niż serwują kawiarnie. I od tego dnia gotuję ziemniaki w stylu rustykalnym wyłącznie w domu. Chcesz wiedzieć jak to zrobić? Postępuj zgodnie z instrukcjami przepisu kulinarnego.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 2 g
tłuszcze 32 % 7 g
węglowodany 59 % 13 g
116 kcal
IG: 92 / 0 / 8

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

gotowanie & nbsp;chude ziemniaki po wiejsku.
więc na początek wymieszaj wszystkie luźne przyprawy i dodaj do nich drobno posiekane suszone pomidory i czosnek, wymieszaj z olejem. Teraz dobrze umyj ziemniaki, możesz użyć specjalnej szczotki do warzyw, ugotuj je, ale nie do miękkości. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Następnie wyjmujemy nasze warzywa, kroimy je na pół wzdłuż, a następnie na kolejne 4 części. Teraz ułóż plasterki skórką do dołu w naczyniu do pieczenia, zalej naszą mieszanką przypraw i włóż do piekarnika na około 10-15 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Majeranek - 271   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy