Chude ziemniaki po wiejsku
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
gotowanie & nbsp;chude ziemniaki po wiejsku.
więc na początek wymieszaj wszystkie luźne przyprawy i dodaj do nich drobno posiekane suszone pomidory i czosnek, wymieszaj z olejem. Teraz dobrze umyj ziemniaki, możesz użyć specjalnej szczotki do warzyw, ugotuj je, ale nie do miękkości. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Następnie wyjmujemy nasze warzywa, kroimy je na pół wzdłuż, a następnie na kolejne 4 części. Teraz ułóż plasterki skórką do dołu w naczyniu do pieczenia, zalej naszą mieszanką przypraw i włóż do piekarnika na około 10-15 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Majeranek - 271 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g