serniki gotowane na parze w powolnej kuchence
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. W odpowiednim pojemniku rozłóż twaróg.
2. Dodaj jajko do twarogu, lekko wymieszaj.
3. Wlej sól i dokładnie wymieszaj wszystko razem.
4. Umyj jabłka, obierz i trzy na tarce lub posiekaj blenderem.
5. Dodaj jabłka do masy twarogowej, ponownie wymieszaj.
6. Przesiej mąkę, połącz z resztą składników, mieszaj.
7. Z powstałego ciasta tworzymy serniki o tym samym rozmiarze i kształcie.
8. Nasmaruj siatkę do gotowania na parze olejem roślinnym.
9. Wlej wodę do miski, zainstaluj siatkę i umieść na niej serniki. Odległości od siebie, ponieważ zwiększą swoją objętość. Zamknij pokrywę.
10. Włącz tryb "na parę", CZAS - 20 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g