klasyczny omlet na parze
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Rozbij jajko i ostrożnie oddziel białko od żółtka.
aby białko było dobrze ubite, naczynia muszą być czyste i suche. Mikserem, najpierw z małą prędkością, a następnie, zwiększając obroty, ubij białko drobną solą.
2. Wlej mleko cienkim strumieniem i kontynuuj ubijanie.
3. Posmaruj formę masłem i wlej mieszaninę jajek. Wkładamy do podwójnego kotła na 10-15 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g