Puree z brokułów na parze
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozłóż brokuły na różyczki.
Krok 2:
Umieść przygotowane składniki w misce blendera.
Krok 3:
Wlej wodę do pojemnika, zamknij pokrywkę i umieść na korpusie blendera.
Krok 4:
Gotuj brokuły w trybie "Broccoli".
Krok 5:
Dodaj funkcję "Steam + Puree".
Krok 6:
Przełóż połowę puree do głębokiego naczynia, udekoruj gotowaną marchewką.
przechowuj puree w lodówce w szklanym lub ceramicznym pojemniku z hermetyczną pokrywką nie dłużej niż jeden dzień. Dodaj olej i sól według własnych upodobań.
skonsultuj się z pediatrą przed wprowadzeniem tego dania do diety dziecka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g