Puree z brokułów na parze

wszystko, co najlepsze i przydatne dla naszych dzieci. Bardzo jednolita konsystencja uzyskuje się w tym blenderze.
OrsikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 4 g
tłuszcze 18 % 2 g
węglowodany 45 % 5 g
33 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozłóż brokuły na różyczki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umieść przygotowane składniki w misce blendera.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej wodę do pojemnika, zamknij pokrywkę i umieść na korpusie blendera.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotuj brokuły w trybie "Broccoli".

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj funkcję "Steam + Puree".

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przełóż połowę puree do głębokiego naczynia, udekoruj gotowaną marchewką.

przechowuj puree w lodówce w szklanym lub ceramicznym pojemniku z hermetyczną pokrywką nie dłużej niż jeden dzień. Dodaj olej i sól według własnych upodobań.
skonsultuj się z pediatrą przed wprowadzeniem tego dania do diety dziecka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g

Podobne przepisy