grillowany filet rybny z cebulą

będzie smaczniejszy niż opcja gotowania w restauracji! Dalej!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 10 g
tłuszcze 62 % 18 g
węglowodany 3 % 1 g
256 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

moi rodzice wraz z rodzicami męża dali nam grill powietrzny na rocznicę ślubu. Powiem szczerze, to bardzo wygodna rzecz. Z jego pomocą możesz przygotować dużą różnorodność żywności przy minimalnych kosztach. Jakich potraw już nie próbowałem gotować na grillu powietrznym, nie liczę! A teraz podzielę się z wami kulinarnym przepisem na jedną z ulubionych potraw rybnych na grillu powietrznym. Zaczynamy więc od fileta rybnego, myjemy go pod bieżącą wodą i kroimy rybę na porcje. Następnie drobno posiekaj zieloną cebulę. Teraz przygotuj marynatę. Aby to zrobić, połącz sok z cytryny, sos sojowy, zieloną cebulę, olej i dokładnie wymieszaj. Włóż kawałki ryby do marynaty i wszystko wymieszaj. Teraz wyjmujemy marynatę do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy rybę z marynaty i kładziemy na wysokim grillu, zamykamy grill powietrzny. Pieczemy rybę przez około 15-20 minut w temperaturze 250 stopni na średniej prędkości.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Olej sojowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy