skład / składniki
metoda gotowania
moi rodzice wraz z rodzicami męża dali nam grill powietrzny na rocznicę ślubu. Powiem szczerze, to bardzo wygodna rzecz. Z jego pomocą możesz przygotować dużą różnorodność żywności przy minimalnych kosztach. Jakich potraw już nie próbowałem gotować na grillu powietrznym, nie liczę! A teraz podzielę się z wami kulinarnym przepisem na jedną z ulubionych potraw rybnych na grillu powietrznym. Zaczynamy więc od fileta rybnego, myjemy go pod bieżącą wodą i kroimy rybę na porcje. Następnie drobno posiekaj zieloną cebulę. Teraz przygotuj marynatę. Aby to zrobić, połącz sok z cytryny, sos sojowy, zieloną cebulę, olej i dokładnie wymieszaj. Włóż kawałki ryby do marynaty i wszystko wymieszaj. Teraz wyjmujemy marynatę do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy rybę z marynaty i kładziemy na wysokim grillu, zamykamy grill powietrzny. Pieczemy rybę przez około 15-20 minut w temperaturze 250 stopni na średniej prędkości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Olej sojowy - 899 kcal/100g