grillowane krewetki (grillowane) w sosie czosnkowym z miodem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
zmiękcz masło w temperaturze pokojowej. Za pomocą miksera ubij sos sojowy, olej roślinny, sok z cytryny, miód, czosnek i imbir. Dodaj zmiękczone masło i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Włącz grill. Podczas podgrzewania rozmrożone krewetki dopraw solą i pieprzem. Nałóż powstały sos na krewetki i lepiej to zrobić za pomocą pędzla. Ułóż krewetki na grillu lub grillu w jednej warstwie i piecz przez 1 minutę z każdej strony. Gotowe krewetki można posypać ziołami.
smak jest niesamowity, szczególnie dobry z lekkim zimnym piwem lub białym wytrawnym winem. Osobiście wolę z winem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g