skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić gofry na ciasta, potrzebujesz mąki, cukru, jednego jajka, masła - jednej łyżki stołowej oraz cukru waniliowego i sody oczyszczonej.
Krok 2:
Te ciasta waflowe są przygotowywane w ten sposób: najpierw zagnieść ciasto, a do tego wlać wodę do rondla, a następnie dodać cukier granulowany, sodę oczyszczoną, wanilinę i wszystko dokładnie wymieszać. Rozbij żółtko z jednego jajka i mąki, ponownie dobrze wymieszaj
Krok 3:
Następnie dodaj rozgrzane masło.
Krok 4:
I ubijaj powstałą mieszaninę przez około dwadzieścia minut.
Krok 5:
Piecz ciasta waflowe w gofrownicy do dwóch minut. Następnie wyjmij ciasto z gofrownicy i ostudź. Tak więc pyszne jedzenie zwane ciastami waflowymi jest gotowe, można je posmarować kremem maślanym lub kremem ze skondensowanego mleka, a także udekorować mandarynkami, aby uzyskać wspaniałe ciasto lub możesz je po prostu zjeść. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g