Gruzińskie chashushuli w kazanie

optymalne danie do gotowania w naturze.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 9 g
tłuszcze 32 % 6 g
węglowodany 21 % 4 g
107 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój mięso wołowe na długie, cienkie, małe kawałki. Nie zapomnij go wcześniej spłukać.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W cebuli wyciąć rdzeń i pokroić w półpierścienie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz paprykę w środku i pokrój na cienkie, długie kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przed pokrojeniem na kawałki chili musisz spróbować, ponieważ papryka jest inna w ostrości. Nie możesz przesadzić. Ostrość musi być dostosowana do Twojego gustu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój ząbki czosnku na małe, cienkie pierścienie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój warzywa jak na letnią sałatkę. Wybierz zielenie również według własnych upodobań. Na przykład kolendra nie wszystkim się podoba.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podgrzewamy olej roślinny w kotle do wysokiej temperatury. Która pozwoli nam od razu usmażyć mięso. Musimy go zatrzymać, aby zachować w nim sok. Jeśli temperatura nie jest maksymalna, mięso będzie duszone.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj mięso i smaż przez 15 minut, aż się zarumieni.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po usmażeniu mięsa dodaj cebulę. A także mieszając z wołowiną, doprowadzamy do złotej skórki. Jednocześnie w tych momentach pieprzymy, solimy i dodajemy chmiel-suneli do smaku z przypraw. Robimy ogień na minimum. Przygotowujemy ten kocioł do gaszenia.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    W jednym biegu po usmażeniu cebuli podajemy paprykę, pomidory.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlej adjika, sok pomidorowy na wierzch. Ponownie pieprz, sól i dodaj chmiel-suneli. Wszystko dokładnie wymieszaj w kotle łyżką cedzakową. Przykryj szczelnie pokrywką i pozostaw do duszenia przez 20 minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po określonym czasie podajemy przygotowane warzywa. W tym momencie musisz wymieszać i posmakować prawie gotowego dania. Jeśli istnieje potrzeba skorygowania brakującej przyprawy. Następnie ponownie przykryj pokrywką i pozostaw na 5 minut.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Po zakończeniu danie jest gotowe. Nie zapomnij zaopatrzyć się w zwykły chleb pita do wypróbowania. Smacznego!!!

Chashushuli to gruzińskie danie. Jest to jeden z najbardziej optymalnych pod względem prostoty i czasu gotowania, gdy rodzina wyjeżdża na łono natury. W tłumaczeniu z gruzińskiego chashushuli oznacza "ostry". Z nazwy można zrozumieć, że danie powinno być ostre. Ale jeśli nie lubisz pikantnych potraw, możesz dostosować ostrość do swojego gustu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g

Podobne przepisy