skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić spaghetti z grzybami w sosie śmietanowym? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Możesz użyć kremu o dowolnej zawartości tłuszczu. Im wyższa zawartość tłuszczu w śmietanie, tym bardziej kremowy będzie smak gotowego dania.
Krok 2:
Dobrze umyj pieczarki pod bieżącą wodą z zanieczyszczeń. Następnie pokrój je na plasterki. Obierz cebulę i czosnek, spłucz. Drobno posiekaj cebulę.
Krok 3:
Ustaw gotowanie spaghetti. Zanurz je we wrzącej wodzie i gotuj, lekko soląc, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zwykle zajmuje to 7-10 minut. Nie gotuj spaghetti! Lepiej je prawie ugotować.
Krok 4:
Wlej trochę oliwy z oliwek na gorącą patelnię i smaż czosnek na złoty kolor przez kilka minut. Duże goździki można ciąć. Podczas smażenia czosnek przeniesie swój smak na olej.
Krok 5:
Po czosnku włóż posiekaną cebulę i grzyby na patelnię i smaż wszystko razem przez 3-4 minuty.
Krok 6:
Dodaj sól i przyprawy do grzybów. Wlej śmietanę, wymieszaj i zagotuj. Dusić grzyby w śmietanie przez 6-8 minut. Podczas gotowania grzyby zmniejszą się.
Krok 7:
Ugotowane spaghetti włożyć na patelnię do grzybów. Wymieszaj je z grzybami.
Krok 8:
Natychmiast wetrzyj ser na patelnię i dodaj trochę posiekanych ziół. Wymieszać.
Krok 9:
Spaghetti z grzybami w kremowym sosie gotowe! Podawaj na gorąco. Smacznego!
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
kup świeże pieczarki średniej wielkości, śnieżnobiałe bez plam, uszkodzeń, zapachu zgnilizny. W dotyku nie powinny być śliskie. Dokładnie opłucz grzyby z ziemi pod strumieniem ciepłej lub zimnej wody. Wytnij zepsute miejsca, jeśli takie istnieją. Nie jest konieczne czyszczenie miniaturowych grzybów o wielkości do 2 cm, wystarczy je dobrze umyć. Większe pieczarki zaleca się czyścić z folii.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g