krem z masłem białkowym do ciasta i pieczenia

Idealna dekoracja na każde ciasto lub ciasto! Jest to doskonała wersja kremu, który w pełni zaspokoić różne smaki słodyczy. Spodoba się zarówno miłośnikom kremów olejowych, jak i tym, którzy lubią delikatne, przewiewne kremy na bazie bezy.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 2 g
tłuszcze 39 % 27 g
węglowodany 58 % 40 g
409 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić krem, najpierw wyjmij masło z lodówki. Pozwól mu leżeć na stole przez kilka godzin i ogrzać się do temperatury pokojowej. W takim przypadku stanie się miękki i będzie odpowiedni do stosowania w śmietanie. Dla wygody i szybkości ogrzewania pokrój masło na małe kawałki. Dzięki temu szybciej stanie się miękki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Osobno wlej wymaganą ilość cukru do kadzi i dodaj trochę wody. Umieść kadzi na ogniu i zagotuj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Osobno przygotuj białka. Zacznij je ubijać z pełną mocą miksera.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy syrop się zagotuje, dodaj do niego szczyptę kwasu cytrynowego. Dzięki temu gotowy krem nie będzie kandyzowany. Kwas cytrynowy jest również środkiem konserwującym, przedłużającym okres przydatności do spożycia gotowego kremu. Gotuj syrop, aż osiągnie temperaturę 120 stopni. Aby to zrobić, musisz mieć termometr do żywności.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Białka ubijaj do stabilnych szczytów. Nie przestając ubijać, wprowadzaj syrop cukrowy do białek cienkim strumieniem. Kontynuuj ubijanie przez kilka minut, aby krem ostygł.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie, ciągle ubijając, w bardzo małych porcjach, wmieszaj miękkie masło do kremu. Po dodaniu całego oleju ubijaj krem jeszcze przez kilka minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowy krem jest gładki, błyszczący, o jednolitej strukturze. Doskonale trzyma kształt. W tym momencie możesz zabarwić krem dowolnym kolorem barwnika spożywczego i użyć go do dekoracji dowolnego ciasta!

najprostsze ciasto wymaga dekoracji, przynajmniej minimalnej. Moim zdaniem najbardziej wszechstronnym kremem jest krem białkowy z masłem. Ze względu na to, że krem jest bardzo delikatny i doskonale zachowuje swój kształt, można go stosować do warstw różnych ciast i ciast. A także z jego pomocą możesz zrobić kwiaty na torcie lub równe, schludne Czapki do dekoracji babeczek.
gotowy krem przechowuj w lodówce przez około tydzień. Ale przed użyciem wyjmij go wcześniej, aby miał czas na rozgrzanie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g

Podobne przepisy