skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Wbijamy jajko, sól, cukier i mieszamy
Krok 3:
Dodaj kefir, masło (w oryginale była margaryna)
Krok 4:
Dodaj sodę
Krok 5:
Dodaj mąkę, zagniataj miękkie, niezbyt strome ciasto, ale każda gospodyni będzie miała własne ciasto - ktoś bardziej stromy, ktoś bardziej miękki, dozwolone są różne opcje
Krok 6:
Pozostaw ciasto na 1-1, 5 godziny
Krok 7:
Po określonym czasie przystępujemy do formowania. Rozwałkuj część ciasta, pokrój w paski
Krok 8:
W święto Tsagan SAR przygotowuje się 13 rodzajów zapaśników, z których każdy coś symbolizuje. Przygotowałem 3 rodzaje: małe kulki symbolizują pragnienie posiadania wielu dzieci i bydła, zapasy w kształcie naszych bajgli przypominają wybieg dla bydła i symbolizują wzrost potomstwa, trzecia forma symbolizuje pragnienie wzrostu bydła
Krok 9:
Smażyć borcoki w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g